Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Headhunting

Recruitment versus Headhunting. Wat is het verschil tussen een Recruiter en een Headhunter?

headhunterWanneer een bedrijf een vacature heeft die zij willen invullen, wordt er een vacature gepost waarbij kandidaten die belangstelling hebben kunnen reageren. Dit kan een bedrijf zelf doen of een werving en selectiebureau inschakelen die het traject uit handen neemt. Actieve werkzoekenden reageren op de vacature en vervolgens gaat de selectie van start. Dit is de methode van een Recruiter of HR manager. Een nadeel zijn de ‘hagelschieters’. Het bedrijf wordt enorm belast met niet passende reacties. Dit brengt veel (onnodig) werk met zich mee.

Met deze aanpak mist het bedrijf de andere doelgroep geschikte kandidaten. De Recruiter of HR manager richt zich met name op inkomende reacties. Terwijl een Headhunter een andere aanpak heeft en heel actief in de markt op zoek gaat naar geschikte kandidaten. Het is ook een logische aanpak van de HR manager om een vacature online te zetten en de inkomende reacties in behandeling te nemen. Het is erg tijdrovend om een executive search uit te zetten. Vaak worden de tools en ook het netwerk gemist wat daarbij van belang is.

Wanneer is Headhunting van belang?

Indien er in een bepaalde functie schaarste is op de arbeidsmarkt of wanneer er specificaties worden gevraagd die niet zo gangbaar zijn is het verstandig om een Headhunter in te schakelen. Soms kiest een bedrijf er bewust voor om zonder veel aandacht een werving uit te zetten, dat kan ook een reden zijn om een Headhunter in te schakelen. Als intermediair zien we regelmatig de behoefte van de klant waarbij het belangrijk is dat een kandidaat ervaring heeft op gedaan in een bepaald type organisatie. Dat kan een overweging zijn om voor headhunting te kiezen.

Succesvol door de beste Arbeidsmarktcommunicatie!

Recruitment4You heeft veel ervaring met headhunting, de benodigde tools, resources en het juiste netwerk om daarin succesvol te zijn. Eén van de ingrediënten van headhunting is Arbeidsmarktcommunicatie. Door de jaren heen heeft met name Sheila van der Meeren zich hierin gespecialiseerd. We hebben veel onderzoek naar gedaan naar hoe de verschillende doelgroepen het beste aangesproken kunnen worden. Zowel bij MKB als bij Enterprices hebben we door middel van executive search de juiste kandidaten gevonden en kunnen bemiddelen bij onze klanten.