Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Recruitment

Recruitment4You zet in op duurzame inzetbaarheid. Daarvoor is het belangrijk om goed te kijken naar de juiste connectie. Het karakter van een kandidaat moet passen bij de aard van een bedrijf. Daarom kijken we naar het verhaal achter jouw bedrijf. We komen persoonlijk kennismaken en brengen via de Cultuur Talenten Scan (CTS®) de cultuur van jouw bedrijf in kaart. Tijdens het intakegesprek bespreken we de wensen, behoeften en doelstellingen. Samen kijken we welk type kandidaat de vacature het beste kan vervullen; wellicht zoek je iemand die complementair is aan het team, bestaande kwaliteiten juist versterkt of over een innovatieve houding beschikt. Werven = maatwerk!

“LEADERSHIP IS UNLOCKING PEOPLE’S POTENTIAL TO BECOME BETTER.” – Bill Bradley

Geheim wapen

Recruitment4You combineert ruime kennis en ervaring met innovatieve software, waaronder een database waarin duizenden professionals zijn opgenomen. Om ons op deze concurrerende markt te onderscheiden zetten we ons geheime wapen in: de DM methodologie, waarin zelfkennis en het optimaal benutten van eigenschappen en talenten centraal staan. We screenen de kandidaten tijdens het werven dan ook niet alleen op de hardskills en potentie maar ook op persoonlijkheid. Door middel van uitgebreide diepte-interviews en pre-selectiescans krijgen wij een uitstekend beeld waar diegene het beste op zijn of haar plek is.

Schermafbeelding 2016-08-15 om 16.21.35 Pre-selectiescan (PRS®)

Recruitment4You heeft een eigen Pre-selectiescan ontwikkeld; die inzicht geeft in iemands karakter, sterke kwaliteiten en ontwikkelpunten. Hierbij krijg je gedurende het werven een helder en eerlijk beeld over de kandidaat. Dit vergroot de kans op een match en een duurzame inzetbaarheid! Nieuwsgierig geworden hoe wij te werk gaan?

Doe hier gratis de PRS Scan en ontdek jouw natuurlijke competenties in drie eenvoudige stappen!

CuLTuur Talenten Scan (CTS®)

De Cultuur Talenten Scan (CTS®) geeft inzicht in de cultuur van jouw bedrijf. Er wordt een kort beeld geschetst over de cultuur inslag, waarbij er 12 typen mogelijk zijn. Tegelijkertijd wordt er advies gegeven over het persoonlijkheidstype dat het beste past bij deze bedrijfscultuur. Kandidaten vullen tijdens de inschrijving de Preselectie-scan (PRS®) in die besproken wordt tijdens het sollicitatiegesprek. Daardoor kan Recruitment4You optimaal gebruik maken van de aansluiting tussen professional en bedrijf. De Pre-Selectie Scan geeft namelijk een helder inzicht in de competenties van een kandidaat. Doe hier de gratis Cultuur Talenten Scan Na het invullen van de scan kun je onderaan de pagina kiezen voor printen, als je voor deze optie kiest kun je in het scherm wat volgt kiezen voor opslaan als pdf. Mocht deze optie niet aanwezig zijn, laat het ons dan weten, zodat wij de uitslag alsnog kunnen e-mailen.

Recruitment en Headhunting

Recruitment komt van het woord rekruteren wat staat voor aantrekken, aanwerven, aannemen en aanstellen. En soms is dat niet voldoende in een werving omdat er bijvoorbeeld hele specifieke eisen zijn of omdat een kandidaat schaars is. Dan is headhunting de enige manier om met de juiste kandidaat in gesprek te komen. Headhunting is heel actief op ‘jacht’ gaan naar de beoogde kandidaat. Daarvoor heb je een doordachte strategie en wervende communicatieteksten nodig om de doelgroep te bereiken. Lees hier meer over headhunting.