Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Sollicitatietraining

“CHOOSE A JOB YOU LOVE AND YOU WILL NEVER HAVE TO WORK A DAY IN YOUR LIFE.” – Confucius

Meld je hier aan voor de sollicitatietraining!

Wordt de beste kandidaat!

sollicitatietraining-voor-het-solliciteren

Jezelf onderscheiden op een sterk concurrerende arbeidsmarkt is tegenwoordig een must. Standaard sollicitatiebrieven belanden immers direct in de prullenbak. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw CV en brief er daadwerkelijk uitspringen tijdens het solliciteren als je op zoek bent naar een nieuwe baan? Recruitment4You helpt jou om je in je kracht te zetten. In onze fraaie trainingsruimte – waar je volledig jezelf kunt zijn – helpen we jou op weg om je eigen ambassadeur te worden. Dankzij nieuwe inzichten en de opgedane kennis vergroot jij jouw kansen op een passende baan!

Hoe gaat de training in zijn werk?

Solliciteren begint allereerst met een helder en onderscheidend Curriculum Vitae. Niet zomaar een opsomming van opleiding en werkervaring, maar een ‘mooie blauwdruk’ van wie jij bent. Waar liggen jouw talenten, competenties, skills en ontwikkelpunten? Jezelf kennen en goed kunnen verwoorden waar jouw kwaliteiten liggen, zijn belangrijke ingrediënten van onze sollicitatietraining. Daarom nemen we een PRS-Scan (pre-selectiescan) af, waarmee jij inzicht krijgt in jouw karakterprofiel. Hierdoor leer je meer over jouw competenties, drijfveren én de rode draad in jouw leven. De vraag is immers niet alleen wat je kan, maar vooral ook wat je wilt en waar je gelukkig van wordt. Voordat de training begint krijg je maar liefst 10 mooie CV sjablonen toegestuurd zodat je je oude CV alvast kunt omzetten naar een nieuwe hippere versie, die je meeneemt naar de training. Voor de deelnemer die echt iets heel bijzonders wil hebben we een ‘enorm onderscheidend’ CV. Dit exemplaar is speciaal ontworpen door onze designer en valt gegarandeerd op in de stapel sollicitaties, simpelweg omdat het niet plat is! Het is enkel exclusief verkrijgbaar via onze training!

En dan?

In onze fijne trainingsruimte in Sprang-Capelle gaan we gezamenlijk aan de slag met het uitgekozen nieuwe CV en gaan we onze nieuwe inzichten verwerken die naar voren zijn gekomen door de pre-selectiescan (PRS®) en jouw persoonlijk karakterprofiel. Het is een interactieve setting waarin iedereen vragen kan stellen, waarbij we advies geven. Het is onze ervaring en ook die van de deelnemers dat het delen van ervaringen erg leerzaam is voor cursisten.

Motivatiebrieven!

Nadat we het CV hebben gemaakt is het tijd voor de motivatiebrief. Dit vinden de meeste mensen lastig! Er zijn een aantal handige tips om tot een goede motivatiebrief te komen, deze gaat de trainer delen met de groep en voorbeelden geven. Daarnaast is het zinvol als alle deelnemers zijn/haar afwijzingen meenemen naar de training en ervaringen delen waarom een sollicitatie niet goed is gegaan. Van de afwijzingen tijdens het solliciteren kunnen we leren! Niets om je voor te schamen, want juist van wat er niet goed ging kunnen we leren! Met humor treden we deze afwijzingen tegemoet op weg naar je nieuwe baan!

Klaar om te solliciteren? Bijna!

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan ben je er alleen met een goede motivatiebrief en hip CV nog niet. Daarom oefenen we ook graag de praktijk met je. Onze trainer leert je zelfverzekerd en goed voorbereid de vragen in sollicitatiegesprekken te beantwoorden. Wat zeg je wel tijdens een sollicitatiegesprek en wat zeg je niet? De do’s and dont’s van het solliciteren! Door middel van oefeningen waar we steeds een aantal minuten de tijd voor nemen om deze in te vullen, geeft de trainer feedback. Tot slot is het een feit dat sollicitaties vergezelt met een foto het beter doen dan zonder foto. Daarom hebben wij in onze trainingsruimte een hoekje ingeruimd om een portretfoto te maken met een professionele camera. Als je het prettig vindt, maken we een mooie foto van jou voor op je CV en LinkedIn.

Veel extra’s bij deze training …

De training is inclusief een gezonde Paleo lunch van Paleo Food Company, thee/koffie, pre-selectiescan (PRS®), persoonlijk DM karakterprofiel, portretfoto, 10 CV sjablonen en tips en adviezen.. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen of ervaringen in te brengen. De training wordt met respect én humor in een ongedwongen sfeer gegeven. Na afloop kun je je geüpdatete CV doorsturen naar de trainer voor een allerlaatste check.

Er is weer een nieuwe sollicitatietraining gepland op dinsdag 8 mei 2018 van 9:30 tot 15:00 in Waalwijk.

Meld je hier aan voor de sollicitatietraining!

Dit zegt een deelnemer van de laatste training:

Gerdy
‘De mede cursisten, daar leer je ook van! Heldere uitleg van Sheila. Ongedwongen dag met lekkere paleo lunch! Ik ben inmiddels op sollicitatiegesprek geweest en kort erna hoorde ik dat ik maandag mag beginnen. Superblij dat ik weer een half jaartje onder de pannen ben, mogelijk langer als het nog druk is. Het gesprek ging echt goed, was niet zenuwachtig en ik kon zelf proactief veel vertellen. Ik denk dat de cursus me rust heeft gegeven. Ik was heel ontspannen op het gesprek.’