Headhunting is een specialisme

Doordat we inmiddels 14 jaar bestaan kunnen we putten uit een groot en warm netwerk van (exclusieve) professionals. Een onderdeel van werving- en selectie is headhunting. Organisaties vragen regelmatig om specifieke kenmerken binnen een openstaande (key) positie waardoor headhunten een belangrijk onderdeel is van het werving- en selectietraject. Door de grote verscheidenheid aan functies die we door de jaren heen hebben geworven. Is er binnen Recruitment4You veel kennis voorhanden met betrekking tot headhunting. We sluiten daardoor trajecten steeds weer succesvol af.

Strategie bij headhunting

Bij headhunting is een doordachte strategie nodig. Dat betekent dat we een goede (data)analyse maken van de positie en de doelgroep. Wat zijn de wensen en verwachtingen van de doelgroep? Dat we een helder profiel schrijven en dat we nadenken waar we mogelijk tegenaan lopen tijdens de werving. The tone of voice kan al bepalend zijn. De lijn van een kandidaat spreken of een kandidaat ‘vervelen’ is dun. Wij zijn zuinig op ons imago en op dat van een klant. Dat betekent dat we zorgvuldig te werk gaan.

Cultuur Talenten Scan (CTS®) weet binnen 5 minuten wat de organisatie cultuur is!

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen deze bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op.

Recruitment en marketing

Een positie gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Bij headhunting is dit een belangrijk onderdeel. Professionals reageren daar erg positief op omdat de organisatie en de rol meer tot leven komt. Dit heeft een gunstige invloed op de headhunting.  Belangstellenden kunnen zich veel beter inleven in de organisatie en dat werkt positief in de besluitvorming om in gesprek te gaan. Overigens is het niet altijd mogelijk om een video te schieten. Soms is het de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever de werving stil te houden.

Recruitment4You

Wat vertellen klanten over ons?

Om de groei van MoreThanJust.ICT verder vorm te geven, zoeken we regelmatig nieuwe collega’s, wat in de huidige markt niet eenvoudig is. Meerdere recruiters hebben ons daarbij ondersteund. Recruitment4You heeft ons in het bijzonder goed geholpen, in mijn ogen onderscheiden ze zich door een persoonlijke aanpak en betrokkenheid. Waar nodig zijn ze kritisch en geven ze constructief tegengas, met als doel de beste kandidaat te vinden. Naast eigen inbreng, vind ik de cultuur-scan sterk. Door een korte enquête, kreeg Recruitment4You een goed beeld van de bedrijfscultuur binnen MoreThanJust.ICT, waarna ze potentiële kandidaten vergelijken met deze cultuur. De laatste kandidaat is mede hierdoor weer een succes. – Marc van Lammeren Coach voor Ondernemers

‘Ik ken Recruitment4You al een tijdje in een klant-relatie. Door een behoefte aan personele uitbreiding heb ik hen gevraagd mij hierbij te helpen. De professionele aanpak, de begeleiding en advisering in het proces, absoluut top! Ik kan hen aanbevelen, serieuze kwalitatieve dienstverlening. Dit is een bureau die uitstekend de vraag van de ondernemer kan beantwoorden, daarbij maakt het niet uit of je een groot bedrijf of een kleine MKB-er bent. Professioneel maar ook plezierig om mee te werken. Zodra er weer behoefte aan personeel ontstaat ga ik Recruitment4You direct bellen. Bedankt Sheila!’ –  Ralph Wilbers DGA