Recruitment4You

Outplacement

Soms kom je tot de conclusie dat een medewerker niet past binnen de bedrijfscultuur. Een medewerker is langdurig ziek of je kunt de medewerker niet bieden wat deze wel graag wil. Er kan sprake zijn van een reorganisatie met een sociaal plan. In de meeste ideale situatie kom je beiden tot de slotsom dat een afscheid het beste is. Wat de reden ook is, je kunt beter op een goede manier afscheid nemen zodat je een fan hebt en daardoor een goede ambassadeur van je bedrijf dan een ontevreden medewerker.

Neem contact op
Recruitment4You
Recruitment4You

Outplacement

Een dankbare medewerker

Het aanbieden van een outplacement traject creëert een medewerker die met een ‘glimlach’ vertrekt. Dit outplacement traject kun je inkleden zoals je wilt. Het is een maatwerk pakket. Soms zijn er alleen maar verliezers wanneer een medewerker ziek is geworden en niet meteen kan terugkeren naar werk. Daarin zijn andere onderdelen nodig dan wanneer de medewerker bemiddeld kan worden naar een nieuwe functie.

Maatwerk

De begeleiding kan bestaan uit coaching, assessments, rouwverwerking bij verlies van werk, talenten inzichtelijk maken, het maken van CV en LinkedIn profiel, jobhunting en sollicitatievoorbereiding. De medewerker staat centraal. Meestal gaat het om begeleiding naar werk en een enkele keer begeleiding naar het ondernemerschap. Door middel van een kennismakingsgesprek kunnen wij inschatten wat nodig is en dat is bepalend voor het kostenplaatje.
Lees meer over ons

Pre-Selectie Scan (PRS®)

Vul gratis de quickscan in en weet binnen 5 minuten wat jouw competenties zijn!

Recruitment4You
Analytisch en conceptueel

De kennisgerichte persoon heeft veel kennis in huis en maakt met die kennis graag een plan. Maar een plan maken? Dat doet hij niet zomaar. Hij gaat heel secuur te werk; leest boeken, gaat in gesprek met collega’s, verzamelt factsheets en vormt aan de hand van alle vergaarde informatie een plan. Dit plan komt stapje voor stapje tot stand, de kennisgerichte medewerker onderzoekt namelijk continu of er nog nieuwe invalshoeken zijn die hij wellicht over het hoofd heeft gezien. Wil je de uitgebreide uitslag?

Recruitment4You
Enthousiast en doelgericht

Dit gaat lukken! Vol passie en inspiratie gaat de doelgerichte medewerker op pad om in korte tijd een fantastisch project neer te zetten. De lat ligt hierbij hoog, want het beste is in deze nog niet goed genoeg. In zijn enthousiasme stimuleert de doelgerichte medewerker ook anderen om zoveel mogelijk eruit te halen wat erin zit. Het zijn echte sfeermakers en leiders. Doordat ze op hoog tempo en zeer gepassioneerd te werk gaan, is er wat minder oog voor detail. Wil je de uitgebreide uitslag?

Recruitment4You
Verbindend en toegewijd

Samen staan we sterk en we klaren deze klus op een manier waar iedereen zich goed bij voelt. Dat is de essentie van hoe een samenwerker het liefst werkt. Een belangrijk aspect daarbij is het aandacht hebben voor elkaar; voelt iedereen zich prettig binnen het team? Kunnen we elkaar vertrouwen? In verbinding met elkaar communiceren zijn hierbij sleutelwoorden. Het zijn daarom ook hele goede netwerkers, de samenwerkende collega komt niets bij je halen, hij is oprecht geïnteresseerd in wat er bij jou leeft. Daarnaast is de samenwerker flexibel, toegewijd en leeft altijd mee met zijn collega’s. Wil je de uitgebreide uitslag?

Recruitment4You
Praktisch en taakgericht

Gewoon doen, u roept, wij draaien! Dat is de kracht van de uitvoerder. Deze mensen komen het best uit de verf als ze binnen duidelijk afgebakende kaders een opdracht kunnen uitvoeren. Ze houden van structuur, efficiëntie en hebben respect voor autoriteit. Ze voeren dat precies zo uit als gevraagd wordt en nemen daar de volle verantwoordelijkheid voor. Daarom is het voor deze mensen ook prettig te weten waar hun verantwoordelijkheid ophoudt en die van een ander begint. Eenmaal aan het werk, wordt de te volbrengen taak eerst grondig uitgedacht. Maar, en daar is de uitvoerder uniek in, daarna lukt het ook om aan bedachte plannen handen en voeten te geven. Wil je de uitgebreide uitslag?

Doe de PRS Scan
Outplacement video

Op een fijne manier afscheid nemen!

Als het besluit valt dat je afscheid neemt van elkaar komt een outplacementtraject aan de orde. Dit zijn op maat gemaakte persoonlijke trajecten waarin we onze PRS® toepassen, het DM karakterprofiel en de Disc®. Een stukje coaching komt aan de orde als dat nodig is en het traject eindigt met jobhunting. Er zijn verschillende pakketten mogelijk. De ene persoon heeft behoefte aan inzicht, de andere aan hulp bij het zoeken naar functies, soms is er sprake van rouw om de verloren functie en in een ander geval weet iemand niet precies wat hij of zij wilt. De kandidaat staat centraal. Kijk met ons mee naar de kandidaten die wij begeleiden.

Onze sollicitatie tips

Humble bragging bij het solliciteren

Humble bragging (nederig opscheppen) is door middel van zelfkritiek een compliment aan jezelf geven. ‘Een compliment verpakken als klacht.’ Het is een vorm van valse bescheidenheid die eigenlijk bij de ontvangers minder goed aankomt en ongeloofwaardig is.

Lees meer

Een pakkende header op je CV

Deze keer gaan we het hebben over een pakkende header op je CV. Sommige kandidaten schrijven in de derde vorm hun persoonlijk stukje, dat spreekt de lezer doorgaans minder aan.

Lees meer

Een carrièreswitch

WEL of NIET solliciteren?! Dit is best een vreemde vraag zou je zeggen! Toch zeker niet. Als werving- & selectiebureau merken we dat er in elke werving kandidaten solliciteren die wij bestempelen als hagelschieters.

Lees meer

Val jij op met jouw CV? Wees onderscheidend!

Werkzoekende kunnen zich bij Recruitment4You inschrijven. Door de jaren heen hebben duizenden actieve en latente werkzoekenden dat gedaan. Inmiddels telt onze ATS 11.000 kandidaten.

Lees meer