Recruitment4You

Sollicitatietips

Solliciteren doen de meesten niet zo vaak. En zeg nu eerlijk, het is best lastig om jezelf in de etalage te zetten. Daar kun je vast wat hulp bij gebruiken. Daarom hebben we wat tips voor je. Het kan je ook helpen om onze PRS scan te doen, zodat je meer inzicht krijgt in je competenties en valkuilen.

Neem contact op
Recruitment4You
Tip 1

Humble bragging bij het solliciteren

Humble bragging (nederig opscheppen) is door middel van zelfkritiek een compliment aan jezelf geven. ‘Een compliment verpakken als klacht.’ Het is een vorm van valse bescheidenheid die eigenlijk bij de ontvangers minder goed aankomt en ongeloofwaardig is. In een onderzoek werd gevraagd hoe de ondervraagden zouden antwoorden op de vraag tijdens een sollicitatiegesprek wat hun grootste zwakte is. Meer dan driekwart van de deelnemers deed aan nederig opscheppen. Onder andere door te stellen dat ze perfectionistisch zijn en te hard werken. Iemand die zich schuldig maakt aan humble bragging combineert iets bewonderingswaardig met verbazing of verwarring; ‘ik snap er niets van; mijn taart was mislukt maar iedereen vond hem lekker.’ Of ‘ik snap er niets van; ik heb de baan gekregen terwijl de andere kandidaten veel beter waren’. Enerzijds wil diegene sympathie opwekken en tegelijkertijd het teniet doen. Na onderzoek bleek dat humble bragging wordt gezien als onecht en nog irritanter dan de echte opscheppers!

Verpak het in een verhaal

Peggy Klaus pleit voor het gebruik van bragologues: een indrukwekkend feitje, verpakt in een verhaal. Zeg niet: ‘Ik ben een goede manager, want ik ben goed met mensen en haal altijd mijn targets’. Zeg bijvoorbeeld: ‘Toen ik net begon als manager, wist ik niet dat de baan zo goed zo bij me zou passen. Maar gaandeweg kwam ik erachter, dankzij mijn organisatorische vaardigheden en ervaring in coaching, dat ik in staat ben om het beste in mijn team naar boven te halen’.

Geen valse bescheidenheid maar eerlijkheid

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de deelnemers die bijvoorbeeld antwoorden met; ‘ik ben niet altijd de beste in georganiseerd blijven’ of ‘soms reageer ik te heftig op een situatie’, eerder worden aangenomen dan de deelnemers die nederig opscheppen. Een alternatief is om een zwakte te noemen die niet direct te maken heeft met de functie. Bijvoorbeeld als je solliciteert op een job als tekstschrijver, dat je het moeilijk vindt om voor groot publiek te spreken.

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure. Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Ontdek via onze Pre-selectiescan wat jouw sterktes en zwaktes zijn en bedenk je dan na deze sollicitatietip gelezen te hebben hoe je een positieve eigenschap zou kunnen vertellen door middel van een bragologue. Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan maakt, laat het ons weten!

Doe de PRS Scan
Tip 2

Een pakkende header op je CV

Deze keer gaan we het hebben over een pakkende header op je CV. Sommige kandidaten schrijven in de derde vorm hun persoonlijk stukje, dat spreekt de lezer doorgaans minder aan. Dus schrijf vanuit jezelf. Wees daadkrachtig, origineel, niet te bescheiden en niet te overdreven. Wat kom jij de ander brengen, dat wil de lezer graag weten. Wat voor extra’s neem jij mee? Dit kun je in een aantal zinnen beschrijven. Je kunt ook een quote opnemen die iets over jou vertelt. Als je het nu lastig vindt, vraag dan aan een aantal mensen om iets over jou te vertellen. Uit deze stukjes kun je vast en zeker inspiratie halen om een pakkende header te schrijven! Een aansprekende header mag niet ontbreken op je CV!! Door je competentie cirkel te maken krijg je ook een helder beeld wat je sterkte punten zijn en mogelijk wakkert dat je creativiteit aan.

Linkedin profiel

Als je de header klaar hebt kun je deze ook meteen op je LinkedIn profiel zetten bij summary. Want natuurlijk gaat het bedrijf of de recruiter ook even daar een kijkje nemen. Veel mensen vergeten om het persoonlijk stukje te gebruiken van hun LinkedIn profiel, dat is zonde. Tevens kun je onderaan dit stukje je e-mailadres vermelden. Als mensen niet verbonden zijn met je kunnen ze toch een bericht naar je sturen om je te peilen voor een vacature of wellicht om je expertise in te schakelen.

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure. Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Doe de PRS Scan
Tip 3

Een carrièreswitch

WEL of NIET solliciteren?! Dit is best een vreemde vraag zou je zeggen! Toch zeker niet. Als werving- & selectiebureau merken we dat er in elke werving kandidaten solliciteren die wij bestempelen als hagelschieters. Dat is een kandidaat die in grote mate niet voldoet aan het profiel. ‘De timmerman die als kapper gaat solliciteren.’ Zonder een goede motivatie en zonder de benodigde werkervaring en/of diploma’s. Helaas lokt het systeem dit ook wel een enigszins uit doordat er verplicht wordt vanuit het UWV wekelijks diverse sollicitaties te versturen. Niet alleen uitkeringsgerechtigden solliciteren als hagelschieters. Ook werkende kandidaten willen hun kansen beproeven bij een vacature die minder aansluit in de hoop, ‘geluk te hebben’.

Overtuigend solliciteren

Indien je toe bent aan een carrièreswitch of je bent werkzoekend is het van belang om je af te vragen waar je echte passie ligt. Wat vind je leuk om te doen? Waarvan krijg je glinstering in je ogen? Waar ben je goed in? Weet je eigenlijk wel precies wat je positieve eigenschappen zijn? Via onze PRS scan kun je ontdekken wat jouw natuurlijke competenties zijn. Als je weet wat je wilt en wat je kunt, kun je veel gerichter solliciteren.

Voorbeeld van een echt succes verhaal

Jaap is een man van begin dertig. Hij heeft lang sluik blond haar en hij is gespierd. Of het nu zomer of winter is, Jaap fietst altijd overal naartoe in zijn t-shirt. Hij is altijd vrolijk. Jaap komt uit een gezin waarbij vader in een trailer rond rijdt naar diverse landen om zo zijn korstje bij elkaar te sprokkelen. Jaap is een kandidaat op MBO niveau. Hij leerde een vrouw met kind kennen in Italië en ging er wonen en werkte daar in baantjes hier en daar. Uiteindelijk kwam hij terug naar Nederland met zijn vriendin en kind. Geen huis en geen werk. Het huis was zo geregeld in de particuliere sector. Nu nog brood op de plank om te kunnen leven. Ondanks dat Jaap een man is die niet overal past, lang haar, vrijbuitersprofiel, vindt hij toch heel snel werk bij een bedrijf in planten.

Waardoor succes?

Omdat Jaap doet wat zijn hart hem ingeeft. Wat wil ik hiermee zeggen? Als je iets besluit te gaan doen wat je wilt en wat echt bij je past is de kans groot dat het gaat lukken. Als je iets doet omdat je het moet doen en je er eigenlijk niet voor 100% achter staat gaat het vaak niet lukken of maar voor even.

Een doordachte carrière switch

Voor de kandidaat die iets anders wil gaan doen dan waar hij/zij voor is opgeleid en waar de werkervaring ligt is het belangrijk dat de sollicitatie vergezelt gaat met een steengoede en doordachte motivatiebrief. Een motivatiebrief waarin goed onderbouwd is waarom de kandidaat een carrière switch maakt en hoe hij/zij denkt toch goed aan te kunnen sluiten. Of de voordelen benoemen die de kandidaat bij zich draagt. De kandidaat moet dan de lezer meenemen in zijn/haar enthousiaste verhaal, eventueel aangevuld met een scholingsplan of een ander goed doordacht plan!

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure. Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Doe de PRS Scan
Tip 4

Val jij op met jouw CV? Wees onderscheidend!

Werkzoekende kunnen zich bij Recruitment4You inschrijven. Door de jaren heen hebben duizenden actieve en latente werkzoekenden dat gedaan. Inmiddels telt onze ATS 10.000 kandidaten. Wij zien allerlei CV’s voorbij komen en ook nog steeds CV’s die niet voldoen een eigen unieke kleur, een mooie opmaak en een onderscheidend element. In deze tijd maken we een CV mooi op met een goede foto die actueel is.

Laatst had ik een gesprek met een kandidaat die een hoge opleiding had genoten en de foto kwam niet overeen met hoe deze kandidaat er in de werkelijkheid uitzag, de foto was minimaal 5 jaar oud. Inmiddels een stuk flinker en een andere uitstraling dan 5 jaar geleden. Een werkgever kan daar op afknappen. Laat een mooie actuele foto van jezelf maken zoals je nu bent. Er zijn zoveel mooie CV sjablonen in omloop die te vinden zijn op internet en die zelf te ontwerpen zijn. Of bij Recruitment4You in een sollicitatietraining beschikbaar worden gesteld. Sjablonen die speciaal zijn ontworpen en een mooie uitstraling geven aan je CV. Doe er je voordeel mee. Ga aan de slag en maak een mooi nieuw exemplaar die echt in het oog springt en recht doet aan wie je bent.

TIP – Briljant gevonden!

Met een CV alleen ben je er nog niet. Als je je CV hebt aangepast heeft ook je LinkedIn een opfrist beurt nodig. Die mooie foto die je hebt laten maken voor je CV zet je natuurlijk ook op LinkedIn. Ik kwam kort geleden een software ontwikkelaar tegen die de volgende tekst bij zijn werkervaring had gezet; ‘Internet créateur en programmeur’. Briljant gevonden! Dat is een mooi onderscheidend element die kleur geeft aan zijn profiel. Hij legde uit wat hij daarmee bedoelde. Wat je functienaam ook is, iedereen kan dit soort dingen bedenken.

TIP – Wat nog meer?

Op LinkedIn kun je aangeven dat je beschikbaar bent. Voorheen deden kandidaten dat in hun header maar dat hoeft niet meer. Je kunt bij Recruitment Activities aangeven dat je beschikbaar bent, voor welke functie(s), voor welke regio(s), parttime of fulltime, freelance of contract. Dit wordt zichtbaar op je profiel en is erg handig voor HR managers en recruiters die zoeken. Klein detail is dat je baas het ook ziet. Het moet wel bekend zijn dat je het bedrijf gaat verlaten.

TIP – Skills en expertise

Zowel in je CV als in op je LinkedIn profiel is het van belang dat je je skills en expertise vermeld. Dit heeft te maken met booleaans zoeken. Alles wat op je CV staat wordt een zoekgegeven. Als je leidinggevende capaciteiten hebt is dat op Linkedin; managerial. Dit is een zoekterm waar op wordt gezocht en als je dat niet in je profiel hebt staan kun je er ook niet op gevonden worden. Onthoudt ook dat Recruiters zelfs zoeken op bedrijfsnamen. Stel dat je een financial bent en dat een Recruiter een financial wil vinden die bij PwC heeft gewerkt. En je hebt PwC niet genoemd of verkeerd geschreven met spaties ertussen. Ook dan komt je profiel niet tevoorschijn. Met andere woorden, alles wat je in je CV schrijft is bruikbare informatie om op te zoeken. En wat er niet staat daar kan niet op gezocht worden.

Doe de PRS Scan