Recruitment4You

Strategisch recruitment

Als je besluit te gaan werven heb je een plan nodig, een strategie. Een taart bakken zonder het recept te volgen met bijbehorende ingrediënten mondt uit in een taart die wellicht niet te eten is. Of je nu voor één of voor meerdere functies werft, een recruitment strategie is onontbeerlijk.

Neem contact op
Recruitment4You
Recruitment4You

Werken volgens een strategie

Al ruim 12 jaar werven we voor kleine en grote bedrijven nieuwe medewerkers. Daardoor hebben we een strategie ontwikkeld die het midden houdt tussen recruitment en marketing. Wij brengen bij bedrijven het werkgeversmerk aan het licht. Wat is kenmerkend aan het bedrijf, wat is de cultuur en het DNA? Onderzoek heeft een groot aandeel in ons werk zodat we daarna de strategie kunnen bepalen die passend is bij de functie en het bedrijf.

Complexe wervingen

Als er meerdere vacatures moeten worden ingevuld spreken we van een complexe opdracht. Een plan van aanpak en samenwerking met de interne marketing afdeling is dan een must. Er zijn campagnes nodig en het neerzetten van employer branding speelt daarin een grote rol. Een onderzoek naar de grootte van de kandidatenpool, pullfactoren, salarisindicaties en beschikbaarheid geven een realistisch perspectief van de wensen van de organisatie en de haalbaarheid.

Lees meer over ons

Cultuur Talenten Scan (CTS®)

Vul gratis de quickscan in en weet binnen 5 minuten wat jouw bedrijfscultuur is!

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen de magenta bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail. Deze woorden passen goed bij de magenta bedrijfscultuur: vertalen, modellen, analytisch, beschouwend, nieuwsgierig, afstandelijk, kennis(overdracht), conceptueel, vernieuwing, flexibiliteit, creativiteit, experimenteren, risico’s nemen en groei.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven. Deze woorden passen goed bij de blauwe bedrijfscultuur: enthousiasme, drive, expressie, idealistisch, inspirerend, impulsief, eigengereid, intuïtie, lef, leiders, trots, sterke overtuigingskracht, to the point, warm, motiverend en doelgerichte acties.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar. Deze woorden passen goed bij de oranje bedrijfscultuur: samenwerken, participatie, verbinden, openheid elkaar helpen, toewijding, klantgerichtheid, informeel, zachtheid, vriendschap, liefde, authentiek en idealistisch.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op. Deze woorden passen goed bij de groene bedrijfscultuur: interne efficiency, stabiliteit, aards, respect voor autoriteit, uniformiteit, zakelijk, controle, prestatie-indicatoren, beheersbaarheid, gericht op het materiële en betrouwbaar.

Doe de CTS Scan
Recruitment4You video’s

Wij brengen jouw bedrijf in beeld!

Een vacature gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Kandidaten reageren daar erg positief op omdat door een vacature visueel te maken, de vacature ook echt tot leven komt. Kandidaten kunnen zich veel beter voorstellen hoe het is om er te werken. Zij hebben zoveel keus. Daarom is presentatie essentieel bij werven. Bekijk hier een aantal voorbeelden: