Strategisch recruitment

De mens maakt het verschil, ze zijn de assets van een organisatie, daar geloven we in. Wij sparren graag met ondernemers en directie over invulling van een openstaande (key) positie. Die permanent of tijdelijk ingevuld moet worden. Wat we uit dit gesprek destilleren vertalen we naar een praktische oplossing. Dat zetten we om naar strategisch recruitment in een plan van aanpak.

Werken volgens een strategie

Inmiddels werven we 14 jaar voor kleine en grote bedrijven. Daardoor hebben we een strategie ontwikkeld die het midden houdt tussen strategisch recruitment, headhunting en marketing. In deze jaren hebben we veel onderzoeksdata vergaard. We kennen de markt. Toch zijn er ook andere parameters die meedoen in een werving- en selectietraject. Het karakter, het zogenaamde ‘systeem’ van de organisatie bepaalt mede wat een organisatie aantrekt. Hoe het resoneert. Dit is een onzichtbare laag die we waarnemen tijdens het rekruteringsproces. Dit betrekken we in een werving zodat we kunnen optimaliseren in wervingen waar het lastiger gaat. Het is onderdeel van strategisch recruitment.

Complexe wervingen en strategisch recruitment

Een werving wordt complexer wanneer er spanningen binnen een organisatie gaande zijn. Dit komt altijd in een wervingsproces naar buiten en juist tijdens de werving wordt het bloot gelegd. Ook dan willen we een positie succesvol invullen, de uitdaging is dan des te groter. Dat betekent weer terug naar de tekentafel en opnieuw zoeken naar definiëring, mogelijk aanpassen van het profiel of de verwachtingen. En met een aangepast profiel de werving voorzetten. Ook in complexe wervingen is onze methode succesvol gebleken.

Cultuur Talenten Scan (CTS®) weet binnen 5 minuten wat de organisatie cultuur is!

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen de magenta bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op.

Marketing en recruitment

Een positie gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Professionals reageren daar erg positief op omdat de organisatie en de rol meer tot leven komt. Dit heeft een gunstige invloed op het strategisch recruitment. Belangstellenden kunnen zich veel beter inleven in de organisatie en dat werkt positief in de besluitvorming om in gesprek te gaan. Overigens is het niet altijd mogelijk om een video te schieten. Soms is het de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever de werving stil te houden.

Marketing is te belangrijk om het alleen aan de marketing afdeling over te laten! – Jos Burgers

Recruitment4You

Wat klanten over ons vertellen

‘Met Recruitment4You hebben we inmiddels drie W&S-trajecten gedaan en deze zijn allemaal succesvol gebleken. Telkens wist ze de juiste kandidaat aan de functie te koppelen en kon daarbij heel goed inschatten of de kandidaat binnen de cultuur van Domino Benelux zou gaan passen. 100% score, een tevreden klant en fijne, nieuwe collega’s die hun draai helemaal hebben gevonden. Momenteel is ze bezig met het 4e traject, ook hier hebben we alle vertrouwen in!’ – Peter van Riel European Commercial Director

‘Ook wij zijn bijzonder tevreden met de inzet en aanpak van Recruitment4You. Binnen 1 maand een geschikte kandidaat gevonden in een doelgroep waar vrijwel geen kandidaten beschikbaar zijn. Recruitment4You acteert snel na opdracht, maakt een superleuk promotiefilmpje en communiceren goed. Op zoek naar personeel? Wij adviseren je om Recruitment4You te bellen!’ – Evert van de Kamp Directeur Bedrijfshallen.nl

‘Ik ken Recruitment4You al een tijdje in een klant-relatie. Door een behoefte aan personele uitbreiding heb ik hen gevraagd mij hierbij te helpen. De professionele aanpak, de begeleiding en advisering in het proces, absoluut top! Ik kan hen aanbevelen, serieuze kwalitatieve dienstverlening. Dit is een bureau die uitstekend de vraag van de ondernemer kan beantwoorden, daarbij maakt het niet uit of je een groot bedrijf of een kleine MKB-er bent. Professioneel maar ook plezierig om mee te werken. Zodra er weer behoefte aan personeel ontstaat ga ik Recruitment4You direct bellen. Bedankt Sheila!’ – Ralph Wilbers DGA