Strategisch recruitment

De mens maakt het verschil, ze zijn de assets van een organisatie, daar geloven we in. Wij sparren graag met ondernemers en directie over invulling van een openstaande positie. Die permanent of tijdelijk ingevuld moet worden. Wat we uit dit gesprek destilleren vertalen we naar een praktische oplossing. Dat zetten we om naar strategisch recruitment.

Neem contact op
Recruitment4You
Recruitment4You

Werken volgens een strategie

Ruim 13 jaar werven we voor kleine en grote bedrijven. Daardoor hebben we een strategie ontwikkeld die het midden houdt tussen strategisch recruitment, headhunting en marketing. In deze jaren hebben we veel onderzoeksdata vergaard. We kennen de markt. Toch zijn er ook andere parameters die meedoen in een werving- en selectietraject. Het karakter, het zogenaamde ‘systeem’ van de organisatie bepaalt mede wat een organisatie aantrekt. Hoe het resoneert. Dit is een onzichtbare laag die we waarnemen tijdens het rekruteringsproces. Dit betrekken we in een werving zodat we kunnen optimaliseren in wervingen waar het lastiger gaat. Het is onderdeel van strategisch recruitment.

Complexe wervingen

Een werving wordt complex wanneer er spanningen binnen een organisatie gaande zijn. Dit komt altijd in een wervingsproces naar buiten en juist tijdens de werving wordt het bloot gelegd. Ook dan willen we een positie succesvol invullen, de uitdaging is dan des te groter. Dat betekent weer terug naar de tekentafel en opnieuw zoeken naar definiëring, mogelijk aanpassen van het profiel of de verwachtingen. En met een aangepast profiel de werving voorzetten.

Lees een aantal succes verhalen

Cultuur Talenten Scan (CTS®)

Vul gratis de quickscan in en weet binnen 5 minuten wat jouw bedrijfscultuur is!

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen de magenta bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail. Deze woorden passen goed bij de magenta bedrijfscultuur: vertalen, modellen, analytisch, beschouwend, nieuwsgierig, afstandelijk, kennis(overdracht), conceptueel, vernieuwing, flexibiliteit, creativiteit, experimenteren, risico’s nemen en groei.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven. Deze woorden passen goed bij de blauwe bedrijfscultuur: enthousiasme, drive, expressie, idealistisch, inspirerend, impulsief, eigengereid, intuïtie, lef, leiders, trots, sterke overtuigingskracht, to the point, warm, motiverend en doelgerichte acties.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar. Deze woorden passen goed bij de oranje bedrijfscultuur: samenwerken, participatie, verbinden, openheid elkaar helpen, toewijding, klantgerichtheid, informeel, zachtheid, vriendschap, liefde, authentiek en idealistisch.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op. Deze woorden passen goed bij de groene bedrijfscultuur: interne efficiency, stabiliteit, aards, respect voor autoriteit, uniformiteit, zakelijk, controle, prestatie-indicatoren, beheersbaarheid, gericht op het materiële en betrouwbaar.

Doe de CTS Scan
Recruitment4You video’s

Wij brengen jouw organisastie in beeld!

Een positie gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Professionals reageren daar erg positief op omdat de organisatie en de rol meer tot leven komt. Belangstellenden kunnen zich veel beter inleven in de organisatie en dat werkt positief in de besluitvorming om in gesprek te gaan. Overigens is het niet altijd mogelijk om een video te schieten. Soms is het de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever de werving stil te houden.