Recruitment4You

Werving en selectie

Je loopt in de woestijn, kijkt opzij en beseft dat je op pad bent met de verkeerde persoon. De reis duurt nog even dus je zit nog een tijdje aan elkaar vast. Wat nu als dit één van je collega’s is? De juiste keuze maken is belangrijk maar niet zo makkelijk als het lijkt.

Neem contact op
Recruitment4You
Recruitment4You

Het wervingsproces

Een nieuwe medewerker werven wordt enorm onderschat. Vaak wordt er gauw een tekstje geschreven en op Indeed gezet. In het meest gunstige geval wordt er nog wat gedeeld op Sociale Media en dat is het dan. Er komen wat spaarzame reacties of juist heel veel, naar gelang de moeilijkheidsgraad. Bedrijven doen het meestal met wat er binnenkomt, daar wordt de keuze uit gemaakt. Reacties zijn een afspiegeling van verschillende parameters. Bijvoorbeeld; hoe de vacature geschreven is, of het werkgeversmerk uit de tekst naar voren komt, of het bedrijf zich goed presenteert, om zomaar wat te noemen. Kandidaten resoneren altijd op wat een bedrijf uitstraalt. Straalt jouw bedrijf niet uit wat je eigenlijk bedoelt dan reageren er kandidaten die mogelijk niet bij je passen. Daarom is bewust werven zo belangrijk.

Toegevoegde waarde

Hier komt de toegevoegde waarde van een werving- en selectiebureau naar voren. Wij brengen bewustzijn in het wervingsproces. Want naast presentatie is het ook goed om te weten hoe het profiel wat je wilt werven in de markt ligt. Is het een makkelijke functie of juist een lastige functie? Wat zijn de pullfactoren (voorkeuren van kandidaten) en wat kun je verwachten aan salarisindicatie en beschikbaarheid? Wij werken met onderzoeksdata waardoor we dit van te voren kunnen schetsen. Deze analyse wordt meegenomen in het wervingsproces. Dan hebben we het nog niet over de karaktereigenschappen gehad die van belang zijn voor de functie en de bedrijfscultuur. Wij werken met een strategie en laten niets het aan toeval over.

Lees meer over ons

Cultuur Talenten Scan (CTS®)

Vul gratis de quickscan in en weet binnen 5 minuten wat jouw bedrijfscultuur is!

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen de magenta bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail. Deze woorden passen goed bij de magenta bedrijfscultuur: vertalen, modellen, analytisch, beschouwend, nieuwsgierig, afstandelijk, kennis(overdracht), conceptueel, vernieuwing, flexibiliteit, creativiteit, experimenteren, risico’s nemen en groei.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven. Deze woorden passen goed bij de blauwe bedrijfscultuur: enthousiasme, drive, expressie, idealistisch, inspirerend, impulsief, eigengereid, intuïtie, lef, leiders, trots, sterke overtuigingskracht, to the point, warm, motiverend en doelgerichte acties.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar. Deze woorden passen goed bij de oranje bedrijfscultuur: samenwerken, participatie, verbinden, openheid elkaar helpen, toewijding, klantgerichtheid, informeel, zachtheid, vriendschap, liefde, authentiek en idealistisch.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op. Deze woorden passen goed bij de groene bedrijfscultuur: interne efficiency, stabiliteit, aards, respect voor autoriteit, uniformiteit, zakelijk, controle, prestatie-indicatoren, beheersbaarheid, gericht op het materiële en betrouwbaar.

Doe de CTS Scan
Recruitment4You video’s

Wij brengen jouw bedrijf in beeld!

Een vacature gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Kandidaten reageren daar erg positief op omdat door een vacature visueel te maken, de vacature ook echt tot leven komt. Kandidaten kunnen zich veel beter voorstellen hoe het is om er te werken. Zij hebben zoveel keus. Daarom is presentatie essentieel bij werven. Bekijk hier een aantal voorbeelden: