Werving en selectie

Leiderschap is de capaciteit om visie te vertalen in realiteit. ‘Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuks vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kun je niks en met zijn allen kun je alles.’ – Johan Cruijff. Goede mensen in de organisatie verzamelen. Dat is wat wij met onze werving en selectie trajecten voor ogen hebben. Bij elk traject weer opnieuw, de beste match maken voor de organisatie! Heeft de organisatie waar jij werkzaam bent een openstaande positie? Hoe kunnen we jou helpen deze in te vullen?

Het wervingsproces

Een professional werven wordt onbewust en onbedoeld regelmatig onderschat. Eerst kijken managementleden in hun netwerk en gooien wat visjes uit. Er wordt gauw een functieprofiel geschreven en op een aantal platformen gezet. Mogelijk wordt er nog wat gedeeld op Sociale Media en dat is het dan. Er komen wat spaarzame reacties of juist heel veel, naar gelang de moeilijkheidsgraad. Bedrijven doen het meestal met wat er binnenkomt, daar wordt de keuze uit gemaakt. Reacties zijn een afspiegeling van verschillende parameters. Bijvoorbeeld; hoe de positie geschreven is, of het werkgeversmerk uit de tekst naar voren komt, of het bedrijf zich goed presenteert, om zomaar wat te noemen. Kandidaten resoneren altijd op wat een bedrijf uitstraalt. Wanneer er in de organisatie spanningsvelden zijn, onzichtbare problematieken, een reorganisatie gaande is of een explosieve groei, komen er kandidaten binnen die daar onbewust op resoneren. Daarom is bewust werven van essentieel belang voor het succes van een duurzame invulling. Als werving- en selectiebureau gaan we eerst in gesprek met de opdrachtgever om meer achtergrondinformatie helder te krijgen. Daarna gaan we een profiel schrijven en werven met het profiel wat werkelijk & realistisch gewenst is. Zodat belangstellenden niet ’toevallig’ resoneren met de organisatie. Daarom is onze werving en selectie maatwerk.

Toegevoegde waarde

Wij brengen bewustzijn in het wervingsproces door de vraag achter de werving helder te krijgen. Daarnaast schetsen we een realistisch beeld. We gaan met belanghebbenden uit de organisatie in gesprek. Verder is er een technisch aspect; want naast presentatie is het voornaam om te weten ‘hoe’ het profiel wat de organisatie wil werven in de markt ligt. Is het een alledaags profiel of juist een lastige positie? Wat zijn de pullfactoren (voorkeuren van kandidaten) en wat kun je verwachten aan salarisindicatie en beschikbaarheid? Wij werken met onderzoeksdata waardoor we dit van te voren kunnen schetsen. Deze analyse wordt meegenomen in het wervingsproces. Dan komen de karaktereigenschappen aan bod die van belang zijn voor de functie en de bedrijfscultuur. Wij werken met een strategie en laten niets aan toeval over. In het hele proces houden we de opdrachtgever geïnformeerd. Dat is hoe onze werving en selectie werkt.

‘I always tried to turn every disaster into an opportunity’ – John D. Rockefeller

Cultuur Talenten Scan (CTS®) weet binnen 5 minuten wat de organisatie cultuur is!

 

Recruitment4You

Innovatief

Innovatie is binnen de magenta bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf wordt snel geschakeld en is er oog voor detail.

Recruitment4You
Doelgericht

In dit bedrijf gebeurt altijd wat. Mensen die hier werken weten wat ze willen en beelden dit vol passie uit in nieuwe initiatieven.

Recruitment4You
Verbindend

Verbinding en persoonlijke aandacht zijn binnen de oranje bedrijfscultuur heel belangrijk. In dit bedrijf zorgen we goed voor elkaar.

Recruitment4You
Praktisch

Praktisch, zakelijk en rechtlijnig. Een andere vertaling: gewoon doen! Hier weet iedereen waar hij aan toe is en dat levert tastbare resultaten op.

Wij brengen jouw bedrijf in beeld!

Een positie gaat pas leven door mooie foto’s en een sfeervolle video die vooral de cultuur van het bedrijf naar voren laten komen. Professionals reageren daar erg positief op omdat de organisatie en de rol meer tot leven komt. Belangstellenden kunnen zich veel beter inleven in de organisatie en dat werkt positief in de besluitvorming om in gesprek te gaan. Overigens is het niet altijd mogelijk om een video te schieten. Soms is het de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever de werving stil te houden.

Recruitment4You

Klanten vertellen

‘In de afgelopen 8 jaar heeft Recruitment4You heel veel vacatures naar volle tevredenheid ingevuld. Sterker nog, alle vacatures die wij hebben geplaatst zijn ingevuld door de juiste kandidaten. De kracht zit hem in het vervullen van alle soorten vacatures, hoe exotisch ook, niets is te gek voor ze. De basis is een goede, open en eerlijke samenwerking. Dat maakt Recruitment4You meer dan een bureau die vacatures invult. Dit maakt ze tot een partner van onze organisatie die sterk in ontwikkeling is. Het maakt ze ook niet uit of het om een Italiaanse, Belgische of Nederlandse manager gaat. Ze passen zich snel aan! Wij blijven partners!’ – Stephan de Wijs HR manager

‘Onlangs waren we op zoek naar een Hoofd inkoop en logistiek. Door het doortastende intakegesprek dat wij hebben gehad met Recruitment4You, en de onmiddellijke klik die wij voelden, wisten zij ons op vrij korte termijn te verrassen met een aantal zeer goede kandidaten. Alle voorgestelde kandidaten pasten op alle fronten goed bij onze organisatie. Uiteindelijk hebben ze een zeer goede keus gemaakt en kijken wij terug op een heel fijne en vruchtbare samenwerking met Recruitment4You.’Daniëlle Ceelen P&O Consultant Tes Industrial Systems